# Edytowanie lub usuwanie wiadomości

Wskaż swoją wiadomość i kliknij Edytuj lub Usuń. Usunięta wiadomość znika dla wszystkich, razem z plikami. Wiadomość może zmienić tylko osoba, która ją napisała.

## Edytowanie wiadomości

1. Wskaż swoją wiadomość i kliknij “Edytuj”.
2. Zmień tekst w polu na dole.
3. Naciśnij Enter lub kliknij “Zapisz”.

Aby przerwać bez zmian, naciśnij Escape.

> **Wskazówka**
> Gdy pole jest puste, klawisz strzałki w górę (↑) otwiera do edycji Twoją ostatnią wiadomość.

Wiadomość ma potem oznaczenie “edytowano”. Możesz zmienić tekst, ale nie pliki.

## Usuwanie wiadomości

1. Wskaż swoją wiadomość i kliknij “Usuń”.
2. Potwierdź przyciskiem “Usuń”.

Wiadomość i jej pliki zostaną usunięte dla wszystkich w rozmowie.

> **Warto wiedzieć**
> Usunięta wiadomość nie trafia do kosza. Nie można jej przywrócić.

## Kto może edytować lub usunąć wiadomość

Tylko osoba, która ją napisała. Nikt nie może edytować ani usunąć cudzej wiadomości, nawet użytkownik z rolą “Właściciel firmy”.


## Częste pytania

### Dlaczego nie mogę edytować wiadomości?

Nie jest Twoja albo jest to przekazana wiadomość. Przekazane wiadomości można tylko usunąć.

### Co widzą inni, gdy edytuję wiadomość?

Nowy tekst z oznaczeniem “edytowano” obok.

### Co się dzieje z odpowiedzią, gdy cytowana wiadomość zostanie usunięta?

Odpowiedź zostaje. Jej cytat pokazuje “Wiadomość usunięta”.

### Czy mogę usunąć cały czat?

Nie czat między dwiema osobami. Użytkownik z rolą “Właściciel firmy” może usunąć kanał lub grupę prywatną. Zobacz [Tworzenie kanału lub grupy prywatnej](https://www.skileo.com/help/pl/channels-and-groups).

---
https://www.skileo.com/help/pl/edit-or-delete-a-message · Zaktualizowano: 2026-11-02
